Založ si blog

10 najlepšých filmov

Žijeme v dobe ked informatizácia je na vysokom stupni, a my v tom víre už nestačíme ani na veci, ktoré sme jednoducho museli ako napr.nové filmy v kine,najnovšie hry, super módne oblečenie, a uniká nám nejako dianie vo svete filmu, som sa trochu touto témou zaoberal, a hľadal som na internete nejaký zoznam najlepších filmov čo by ma potešil, našiel som páru stránok s odporúčaniami ale veľmi ma to nezaujalo, napr. som akurát tak našiel namiesto 10 najlepších filmov, 10 najhorších filmov  to mi dalo podnet nato, že sa z Slovenskou internetovou sférou dá niečo spraviť.

 

stupid face

 

Moje najobľúbenejšie filmy niesu hned aj najaktuálnejšie či zaručene kasové trháky, neudajú Vám prehlad o celej filmovej scéne, ale niekoho možno zaujmu, pobavia alebo budeme mať o čom pokecať.

   

1.Predátor

2.Trainspooting

3.Hackers

4.Votrelec 3

5.Terminátor 2

6.Rychlo a zbesilo

7.Prci, prci, prcičky

8.Matrix

9.Pulp fiction

10.Ace ventúra zvieracý detektiv

 

 

1. Predátor

 

Film som mal možnosť vidieť ako 7 ročný, v mestskom amfiteátry a vryl sa mi pod kožu, stal sa mojov jednotkov, či už prepracovanosť, či vykresľovanie postav, je pre mňa vždy vzrušujúce pozerať na stret starých akčných hrdinov, Arnolda Schwarzeneggra v úlohe Dača a Jeana Cloude Van Dameho zamaskovaného za predátora, ktorý svojov supermodernov technikov musí čeliť mužskej sile Arnolda. Výsadka na ostrove sa zmení na horúce peklo, a len niekto víde s tej bitky ako vítaz.

 pre

2. Trainspooting

Kultové filmy majú vždy čo povedať, aspoň určitej skupine ľudí, film ktorý určite pobavý, u niektorých možno vyvolá isté zdesenie, tento film dnes pozerám už len s úsmevom na tváry a odporúčam každému pozrieť, jednu éru populácie by som všupol do tohto cdečka. Film je celý vypravany s pohladu Marka, ktorý ma chvalabohu alebo skôr bohužiaľ svojich priateľov, film Vás prevedie atmosférov končiacého milenia Anglickom a Londýnom a možno pocítite chuť si všupnuť do žil niečo husté, alebo skôr odradí necham na svojích drahých čitateľov.

train3. Hackers(hekery)

Dalšý film je tiež kultový, ale prenesie nás do 90. rokov minulého storočia presne do New Yorku do sveta počítačov a internetu. V hlavnej úlohe si zahrá Johny Lee MIller a Angelina Jolie, prvý spominaný hrá inač aj v vyššie spomínanom Trainspootingu. Počitačová revolúcia sa nedá zabrzdiť či už zo strany vyvojárov softvéru, veľkých korporácii alebo pravom opaku hekrov. Do rytmu Vám bude hrať soundtrack od Prodigy-Music for the jilted generation a začne sa boj o nadvládu nad svetom počitačov.

hackers

 4.Votrelec 3(Aliens 3)

Dalšý s filmov Vás zavedie do kozmu kde ako zamestnankina tažobnej spoločnosti Ellen Ripleyova sa ocitnete na planéte kde sú väznený ľudia, ktorý si odpykávajú tresty, a niečo s Ripleyovou nieje v poriadku, posádka planéty pomaly ubúda a na ripleyovu ostane nelahká úloha. Film som si obľubil, patrí medzi moje obľubené žánre Sci-fi horory, nehľadiac nato že je staršý vyrobený v roku 1992 stále patrý do môjho dvd-boxu. Nedalo by mi ho tu neuviesť.

 alie

5.Terminátor 2

Terminátor 2 je pokračovanie predchádzajúcej časti terminátora, ktorého režíroval David Cameron, je to akčný scifi žáner ktorý určite všetcy poznáte, o ozvučenie sa stará rocková kapela Guns and Roses a hlavnú postavu stvárni Arnold Schvarczenerger, ktorý si zahrá terminátora typ 800, po boku Sarah Conorovej a Johna Connora. Ľudstvo čely skáze a je treba zachrániť svet, kto iný sa nato najviac hodí ak nie sám Arnold Schwarzenegger. Mne sa osobne páči celá trilógia.

 termi

6.Rychlo a zbesilo (Fast and Furious)

Ak ste si mysleli že obídem sériu tohto kasového trháku ste sa mýlili, banda okolo Dominika Toreta (Vin DIesel) je vždy na Vás pripravená, a vždy má čo povedať. No bohužiaľ už v zmenenej zostave bez jedného z ťahúňov tejto série Paula Wolkera, ktorého stihla tragická smrť. Dalo by sa skritizovať niektorú z časti, ale viac menej všetky časti od 1 až po 6 stoja za zhliadnutie, možno sa dočkáme aj dalšieho dielu.

 fast

7.Prci, prci, prcičky alias Americký koláč

Aj te to tu, predo mnou dalšý víkend, a ja cítim po odpracovanom týždni akési vnútorné napätie s danou situáciou niečo spraviť, bud isť niekam s priateľmi, do baru, k niekomu na párty alebo len tak von, v každom prípade dobre naladí americka komédia s erotickým nádychom Prci, prci, prcičky, ak naviše niekde virážate s dievčatom, môže ju to dobre náladiť a vy možno prežijete nezabudnuteľný večer.

 prci

8.Pulp Fiction

Od komédie sme sa dostaly k gangsterskej čiernej komédii od Quentína Tarantína, ak sa povie Bruce Willis, iste máme do činenia s akčným hrdinom ktorý sa len tak na hocičo nehraje, Pulp Fiction(historky s podsvetia) je pekne okorenený gangsterský kultový film, scény sa spolu prelínaju až nakoniec dajú jasný obsach filmu, film sa nedá nedopozerať, celý núti človeka pozerať, šokuje a vy sa po filme môžete cítiť ako znásilnení, alebo ak nie tak možno trochu unesený rýchlosťov akcie.

 pulp

9.Matrix

Ak si vezmeme že naše konanie je poháňané jednoduchýmy pudmi ako chuť jesť, piť, sa milovať, zažívať adrenalín, lásku, sa milovať, asy nie sme tak daleko vo hviezdach od bežnej reality, ak vezmeme že hviezdy sa nám môžu zdať a že je všetko celkom ináč, máme pravdepodobne do činenia s filmom Matrix. Apokaliptycký scify kultový film Vám jeden takýto scénar ukáže, ľudstvu sa podarilo vytvoriť umelú inteligenciu ktorá sa ľudom vzoprela, vojnu sme prehraly, strojom sme boly dobrý už len ako zdroj tepelnej energie, ak neviete ako by sme mohly dopadnúť pozrite si tento film.

 matrix

10.Ice ventúra zvieracý detektív

 A späť k humoru! Komédie neodmysliteľne patria k mojemu obľubenému žánru.Či už Horúce straly, Bláznivá strela, Maska, Scary movie, Blbý a blbšý, Austin Powers, bez nich to jednoducho nejde a ten život by bol bez nich dosť všedný. Zvieracý detektív má vždy čo povedať, rozosmeje, je nadčasový, nemusí o Vás bojovať on Vás jednoducho má, stavte sa že Vás rozosmeje.

ace

Komerčné blogy

17.02.2014

Možno ste sa rozhodli zrobiť si reklamu, propagovať sa prostredníctvom blogu, ak už robíte reklamu pre čokoľvek, skôr či neskôr budete mať do činenia s pravidlami poskytovateľa blogu. Ak chcete umiestnovať do svojho blogu reklamu, či už linky, obrázky, alebo ak Váš blog jednoducho admin špecifikuje ako reklamný, môžete sa s svojou publikáciou rozlúčiť,pri opakovaných [...]

Guild wars

02.02.2014

Ó,Zbohom ma drahá milovaná, cupy lupy, kúpim ti rakvu a navždy budeš velebiť pamiatku, tam ti vieš kde, kde sme sa prvýkrat stretly, velebím tvoje miesto na poličke, na disku v program filles, ti vieš koľko sme toho spolu prežily, koľko si ochutnala novších procesorov, koľko vyklikaních mišiek, a ja dnes pred tebou stojím, tak ako už milionkrát a vzdávam vdaky NCSoftu za [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Jayro

Blog pri ktorom atomy v tele explodujú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 12900x
Priemerná čítanosť článkov: 4300x

Autor blogu

Kategórie